perjantai 26. heinäkuuta 2013

Ristiäiskakku

Viime viikonloppuna vietettiin pienimmän poikamme ristiäisiä.
Juhlat sujuivat hyvin ja ilmakin oli juuri sopiva, että osa vieraista pääsi
ulos paviljonkiin kahvittelemaan. 

Ristiäiskakkuna tein pohjat perheemme perusreseptillä,
jolla äitini on aina kakkunsa tehnyt ja siten ne maistuvat minusta parhailta.

Pohja:
1 lasillinen munia
1 lasillinen hienoa sokeria
1 lasillinen vehnäjauhoja
1-2 tl leivinjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri. Selkoita jauhot keskenään. Sekoita puukauhalla jauhot
seoksen joukkoon varovasti kääntelemällä. Rasvaa uunipelti ja levitä taikina
sille. Paista 200 asteessa noin 10 min tai kunnes pinta  on kauniin
vaaleanruskea ja irtoaa reunoista.

Sokeroi voipaperi ja kaada taikinalevy sille. Leikkaa minkä muotoisen kakun haluat.


Halusin ensimmäistä kertaa kokeilla joko marsipaanipäällysteen tai jonkin vastaavan
käyttöä. Punaisesta marsipaanista tein kukat ja kermavaahdotin reunat. Kermavaahdon värjäsin
sinisellä elintarvikevärillä vaaleansiniseksi. Puinen haikara pääsi kakun pääkoristeeksi.
Päällysen tein valkoisesta vaahtokarkin makuisesta kaulintamassasta, jota oli yllättävän helppo käsitellä
ja asetella paikoilleen. Myös maku oli mielestäni hyvä.


Väliin laitoin yhteen väliin vanilijarahkaa ja banaaniviipaleita. Toiseen sekoitin kermavaahtoa ja
sulatettua mariannesuklaasekoitusta. Tuli oikein hyvää. 


-Maikku-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti