maanantai 2. heinäkuuta 2012

581 kirjaa hyllyssä

Laskin juuri kirjahyllyni kirjat. Niitä on tosiaan 581 kappaletta. Osa kirjoista on kokoelmateoksia, kuten The complete works of William Shakespeare tai selected works of Virginia Woolf, jotka itsessään sisältävät useamman teoksen, mutta niitä en laskenut. Vain kirjojen fyysisen kappalemäärän hyllyillä. Ja osa on kokkikirjoja, mieheni työkirjoja, minun työkirjoja, nuottikirjoja, mutta niiden osuus kirjoistamme on 70 kpl.
Mieheni tekemä kirjahylly on myöskin valmis, seinään kiinnitetty ja täytetty. Viimeinkin näiden vuosien jälkeen pääsen katselemaan kaikkia kirjojani yhdellä kertaa, eikä minun tarvitse lähteä tutkimaan kotimme jokaista huonetta, pöytien ja sänkyjen alta löytääkseni yhtä kirjaa, jonka haluaisin käsiini.
Tuli siitä aika iso, mutta onneksi olohuoneemme seinä on kaksi kerrosta korkea. Miehenikin jo naureskeli, että hyvinhän sinne pystyy vielä lisäämään korkeutta vuosien mukana. :D
Kirjani hankin kirjakaupoista (alennusmyynnit ovat huippuja), kirpputoreilta sekä ihanista kirjastojen poistomyynneistä. Minua ei haittaa lainkaan, jos kirjojeni sivuja on selattu reunat pehmoisiksi vaan pikemminkin nautin siitä ominaistuoksusta, mikä tulee oikein vanhasta kirjasta. Onhan minulla paljon uutuuksiakin, mutta ne on yleensä ostettu joko itseni hemmotteluun tai sitten jonkun suosikkikirjailijani teoksia, joiden ostamiseen mieheni on antanut hyväksyntänsä. Aina. Miksi sitten ostan niitä näin paljon? Voin kai sanoa itseäni jonkinlaiseksi keräilijäksi, kirjafriikiksi tai muuksi, mutta totuus on että nautin vain yksinkertaisesti niin suuresti saadessani hyvän kirjan käteeni ja istun se kädessäni alas pehmoisen viltin alle ja aloitan lukemisen viinilasi tai teekuppi kädessäni. Tunnustan myös halanneeni muutamaan otteeseen kirjahyllyäni ja huokaisseeni syvään. Hulluja on joka lähtöön. ;)
Ps. sen vielä halusin lisätä, ettei hylly ole vielä täysin valmis. Alimman ison hyllyn, joka on siis lattiarajassa, eteen tulee ovet. Saanpas hieman jotain myös kaappien piiloon sitten. :)

2 kommenttia:

 1. Hieno hylly! Noin kirjat pitää olla esillä: kaikki kerralla nähtävillä. Saisko sun miestä vähän lainaan? ;) Olis meinaan tarvetta hyvälle kirjahyllylle, mutta me ei kyllä itse tuollaista saatais rakennettua ikinä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei anonyymi, pahoittelut että nyt vasta vastaan viestiisi. Oli päässyt menemään ihan ohitseni ja sattumalta kävin katsomassa tätä kirjoitustani niin huomasin kommenttisi.
   Mieheni on töissä Esan Levykaluste Oy:ssä (Niinisalo ja Tampere Lielahti) ja he kyllä tekevät minkälaisen kirjahyllyn vaan haluaa ihan kunnolliseen hintaan ja on kyllä hyvin laadukkaita. Suosittelen. :)

   Poista