torstai 5. heinäkuuta 2012

Satoa odotellessa

Eilen aamulla kiertelimme pojan kanssa pihalla ja leikittiin hiekkaleikkejä. Löysin pihaltamme jälleen kaksi uutta kukkalajiketta, joita olin toivonutkin pihallemme. Myös omena-, luumu- ja kirsikkapuut ovat alkaneet tekemään satoaan ja puut ovat jo aivan täynnä. Nyt vaan täytyisi malttaa odottaa, että kypsyvät vielä. Sitten pääsee leipomaan ensimmäistä kertaa omenapiirakkaa omista omenoista.
Sormustinkukka paljastui työntämällä esiin yhden nupun. Tästä vaan täytyy muistaa pitää lapset erossa.
Tämä kukka on vielä arvoitus. Näyttää siltä, että se avaa kohta violetit kukat.
Sitten pari kuvaa isosta ruusuaidastamme. Aita on päässyt hieman rehottamaan, mutta nyt kun on kukassa, on turha mennä sitä leikkaamaankaan. Myöhemmin sitten, nyt nautitaan kukkaloistosta.
Kirsikkapuu
Luumupuu
Omenapuu
Tämä puu on edelleen minulle arvoitus. Suuret violetit kukat ovat muuttuneet pieniksi violeteiksi marjojen aluiksi. Tätä täytyisi tutkia paljon lisää...
Hiekkalaatikkoleikkejä ennen Tampereelle lähtöä. Koska takapihamme on vielä täysin kesken ja mustikoiden peitossa, emme ole vielä tehneet pojallemme kunnollista hiekkalaatikkoa. Yksi iltapäivällä puuhailimme hieman ja tuloksena syntyi pieni "hiekkalaatikko", jossa poika leikkii mielellään. Paremman saa kun takapiha on raivattu ja siistitty. Tampereella päästiinkin leikkimään paljon ja pitihän sitä poliisiautoakin ajaa.
Tutistakin täytyisi alkaa luopumaan. Saa nähdä kuinka se tulee onnistumaan, onneksi vielä ei ole kiirettä. (ps. kuvat otettu kännykällä, pahoittelut huonosta laadusta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti