tiistai 3. heinäkuuta 2012

Hiljainen tyttö

Suurella innolla odotin tätä kirjaa julkaistavaksi. Olen lukenut melkein kaikki Gerritsenin kirjat, mitä olen löytänyt, ja olen täysin koukussa. Hänen uusimman kirjansa luin heti ilmestyessään, mutta päätin nyt tehdä siitäkin esittelyn, koska teos kuuluu ehdottomiin suosikkeihini.
Hiljainen tyttö (The Silent Girl, suom. Ilkka Rekiaro) on yhdysvaltalais-kiinalaisen Tess Gerritsenin (s. 1953 )14. romaani. (jos ei lasketa hänen aikaisempia töitään) Hän osaa vangita lukijan mukaan tarinaan, eikä hiljainen tyttö pettänyt odotuksiani. Tapahtumat alkavat kiehtovasta Bostonin Chinatownista, joka johdattaakin kirjan syvemmälle kiinalaisten tarujen ja legendojen maailmaan. Jane Rizzoli ja Maura Isles yrittävät selvittää nuoren naisen murhaa, murhaajan ollessa tällä kertaa hieman visaisempi hahmo. Tapaus leviää pian, kun mukaan tulee 19 vuotta sitten tapahtunut joukkomurha eräässä Chinatownin ravintolassa.
"Mitä tapahtui" Frost kysyi. "Minä näin sen." Jane kuiskasi. "Sen olennon, jonka sinä näit katolla." Jalat tuntuivat luisuvan hänen altaan; hän luisui istualleen ja nojasi seinään. "Se pelasti henkeni."
Kirjan sivuhenkilöt ovat myös erittäin mielenkiintoisia, etenkin Lohikäärmeen ja tähtien kamppailukoulun, jossa harjoitellaan wushua, omistaja Iris Fang. Oli kiehtovaa lukea tapahtumia hänen näkökulmastaan ja voi sanoa, että välillä hän tuntui hieman varastavan shown. Vaikka Iris on jo iäkkäämpi kiinalainen rouva, se ei näy hänen toiminnassaan. Mukaan astuu myös uusi etsivä Johnny Tam, johon kiintyy kovasti. Toivon mukaan hän on mukana myös seuraavissa kirjoissa.
Vihreä lohikäärme vedestä nousee. Tuuli kukkiin puhaltaa. Valkoiset pilvet taivaalla kiitävät. Musta tiikeri vuorta etsii.
En voi muuta kuin suositella tätä suurella innolla ja odotella kirjailijan uusimman teoksen, Last to die, julkaisua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti